Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Városunkról képes leírás - Visegrád város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Városunkról - Visegrád város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: visegrad.tlap.hu » Városunkról
Keresés
Találatok száma - 16 db
Helyi szervezetek a városban

Helyi szervezetek a városban

A civil társaság, illetve a Magyarországon nyilvántartásba vett egyesület - a párt kivételével -, valamint az alapítvány. Civil szervezet alatt a Civil törvény II-VI. és VIII-X. fejezetében a civil társaságot, továbbá a VII-X. fejezetében a kölcsönös biztosító egyesületet és a szakszervezetet nem kell érteni.

Légifotók Visegrádról

Légifotók Visegrádról

Cégünk közel 10 éves életútján számtalan grafikai tervet készített a megrendelők számára, melynek túlnyomó részét a nyomdai kivitelezésig felügyeltük. Két, ötletekkel teli tervezőkollégánk készíti a vázlatainkat, amelyekből a feladatra leginkább alkalmas nyomdai partnereinkkel valósítjuk meg munkáinkat. Minden megbízásunk egyformán fontos számunkra, ezeket mind a mai napig nagy lelkesedéssel végezzük - akár egy darab névjegyről, vagy egy komplett könyvről van szó. Fő tevékenységünket jól kiegészíti a fotográfusi munkánk, melyet sokéves tapasztalattal végzünk, e művészeti ág szinte minden válfajában. Legújabb, egyben legkedvesebb munkánk a Légifotók készítése, amit legutóbb nagy szerelmünkkel, a légi régészettel egészítettünk ki. Visszatérő, elégedett partnerekkel dolgozunk, és reméljük, hogy ez továbbra is így folytatódik.Kedvenc elfoglaltságom a [startlapok] készítése, link gyűjtemények létrehozása.

Testvérvárosunk - Lanciano

Testvérvárosunk - Lanciano

Lanciano község (comune) Olaszország Abruzzo régiójában, Chieti megyében. A megye északi részén fekszik. Határai: Atessa, Castel Frentano, Fossacesia, Frisa, Mozzagrogna, Orsogna, Paglieta, Poggiofiorito, Rocca San Giovanni, San Vito Chietino, Sant'Eusanio del Sangro és Treglio. Az ókorban a frentanusok alapították Anxanum néven. Alapítója valószínűleg az a Solimus volt, aki i. e. 1181-ben, a trójai háborúk után Aineásszal Itáliába menekült. A frentanusok idején az itáliai görög telepesek érdekszférájába tartozott, majd a szamniszi háborúk során Róma szövetségese lett. Ennek eredményeképpen municipiumi rangot kapott és a Pescarát Apuliával összekötő út egyik fontos kereskedővárosa lett.

Testvérvárosunk - Obergünzburg

Testvérvárosunk - Obergünzburg

Visegrád testvérvárosa, Obergünzburg Bajorország déli részén, Kelet-Allgäuban található. A város az Alpok előterében, a Günz folyócska völgyében, 750-900 m tengerszint feletti magasságon fekszik. Zöld lombok, fenyőerdők és a távolban hófödte hegycsúcsok, ligetekben megbúvó gazdaságok, legelésző tehenek látványa fogadja az ideérkezőt.

Testvérvárosunk - Parajd

Testvérvárosunk - Parajd

2009. augusztus 29-én, Visegrád millenniumi ünnepségén Bokor Sándor Parajd és Hadházy Sándor Visegrád polgármestere aláírta a két település testvérvárosi szerződését. Mi előzte meg és érlelte tetté ezt a megállapodást? 1990. januárjában tettük meg az első lépéseket azzal, hogy a visegrádi iskola tantestülete kapcsolatfelvétel szándékával kereste meg a parajdi iskolát. Az azóta eltelt 20 év több száz gyermek és felnőtt találkozásával, közös táborozással, intézmények szakmai együttműködésével tette tartalmassá mindkét település kulturális életét.

Visegrád címere

Visegrád címere

Visegrád város címere: beszélő címer; egy hegyen álló, tehát magas várat ábrázol. (Visegrád=magasabb vár, latin neve Altum Castrum.) Háromszögletű pajzsban kék mezőben zöld hegyen áll a kéttornyú ezüstvár, a tornyok között palotaépület, a várfal nyitott várkapus. A jobb oldali torony mellett álló épület homlokzatának csúcsán a kapuban lévővel megegyező méretű és megformálású aranyliliom látható.

Visegrád időjárása

Visegrád időjárása

A meteorologus.hu oldal tulajdonosa, fenntartója a Generál Média Publishing Kft. (székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Könyves u. 1.; cégjegyzékszám: 06-09-015503; info@generalmediapublishing.hu). Az oldalon lévő és ahhoz kapcsolódó valamennyi szellemi alkotás (védjegyek, logók, programok, know-how-k, egyéb szellemi alkotások) jogosultja a Generál Média Publishing Kft. A felhasználók adatait a Generál Média Publishing Kft. kezeli.

Visegrád irányítószáma és térkép

Visegrád irányítószáma és térkép

Irányítószám kereső - Magyarországi irányítószámok: Irányítószám.org Visegrád irányítószáma 2025. Ha esetleg Visegrád település irányítószáma többször szerepel a bázisunkban, rákereshet szám szerinti irányítószám keresőben.

Visegrád története

Visegrád története

A Szt. István király által létrehozott pilisi várispánság székhelye lett Visegrád a 11. század elején. Az ispánsági vár a Sibrik-dombon épült meg, egy római castrum helyén. A ma látható vár ettől északra emelkedik. 1255-ben adományozott IV. Béla király a feleségének egy puszta hegyet, hogy azon várat építsen, az özvegyek és árvák, s a margitszigeti apácák menedékeként, abban az esetben, ha az 1241-es tatárjáráshoz hasonló szörnyű támadás érné az országot. A Duna melletti meredek hegy csúcsára épült a fellegvár, amelyet fal kötött össze a Duna mellett futó hadiutat lezáró alsó várral.

Hirdetés
Visegrád Turisztikai Honlapja

Visegrád Turisztikai Honlapja

Visegád a Dunakanyar és egyben az ország legnagyobb forgalmú, természeti és történelmi látnivalókban gazdag üdülő- és kirándulóhelyeinek egyike. A város Nagymarossal szemközt, a Duna áttörésének legszebb, legfestőibb pontján fekszik. Jelentősségét nagyban növeli a fővároshoz való közelsége, kitűnő megközelíthetősége.

Visegrád város adatai

Visegrád város adatai

A 'foldhivatalok.geod.hu' weblap a földhivatalok nem hivatalos információs oldala. A weblap készítője és tulajdonosa: Gáspár Péter A weboldalakon szereplő beépített térképek a Googe Inc. tulajdonát képezik, és a Google Maps API felhasználásával készülte

Visegrád város Honlapja

Visegrád város Honlapja

Visegrád üdvözli Önt! Visegrád több mint ezer esztendeje a magyar és az európai történelem egyik kiemelkedő helye. A Dunakanyar szívében elterülő város neve egy 1009. évben kiadott Szent István kori oklevélben jelenik meg először, de már a rómaik erődöt emeltek itt, a mai Sibrik-domb területén. A XXI. században a híres Királyi Palota az Európai Kulturális Örökség címet viseli, a várost övező csodás erdőség pedig az egyik legszebb hazai Nemzeti Park része lett. Látogasson el városunkba, és kísérje figyelemmel programjainkat az eseménynaptárban és az aktualitások között!

Visegrád városatyái

Visegrád városatyái

A Városatyák portál célja nem pusztán a böngészés, hanem a választópolgárok és a politikai döntéshozók közötti gyors és valós párbeszéd kialakításának támogatása, az e-demokrácia terjedésének elősegítése. Folyamatosan frissülő rendszerünk olcsó, gyors és közvetlen kommunikációs eszköz, amely tartalmazza minden települési önkormányzati, megyei önkormányzati, országgyűlési és európai parlamenti képviselő legfontosabb közérdekű adatait, elérhetőségét.

Visegrádi Okmányiroda

Visegrádi Okmányiroda

Az okmányirodában az alábbi ügyeket intézheti: személyazonosító igazolvánnyal, személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal (lakcímigazolvány), úti okmánnyal, egyéni vállalkozói igazolvánnyal, mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával, vezetői engedéllyel, valamint gépjárműokmányokkal kapcsolatos hatósági ügyek.

Visegrádon maradhat adója 1%-a

Visegrádon maradhat adója 1%-a

Az évenként esedékes adóbevallás elkészítésekor amellett, hogy eleget teszünk kötelességeinknek, még segíthetünk is egy általunk választott alapítványnak vagy egyéb szervezetnek a munkájában. Felajánlhatjuk az összeget többek közt egy állatmenhelynek, beteg gyerekek ápolásával foglalkozó alapítványnak vagy iskolának. Az egy százalék felajánlása előtt azonban nem árt tisztába kerülnünk az ezzel kapcsolatos tudnivalókkal, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy az összeg biztosan eljut a kiválasztott szervezethez. A felajánlásnak vannak bizonyos tartalmi és formai követelményei, amelyeket be kell tartanunk.

Visegrádról - Wikipédia

Visegrádról - Wikipédia

Visegrád (németül Plintenburg, szlovákul Vyšehrad) város Pest megyében, a Szentendrei kistérségben. Magyarország egyik legkisebb, de egyik legrégibb városa. Népszerű kirándulóhely, régészeti jelentősége kiemelkedő. A Dunakanyarban, a Duna folyam jobb partján, Budapesttől északra 30 km-re található, a Visegrádi-hegységhez tartozó hegyek koszorújában. A Várhegy 328 m magas. (A Budapest-Visegrád távolság a a 11-es főúton 42 km.)

Tuti menü