Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport, Kirándulás képes leírás - Visegrád város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Sport, Kirándulás - Visegrád város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: visegrad.tlap.hu » Sport, Kirándulás
Keresés
Találatok száma - 11 db
Kaán Károly-forrás

Kaán Károly-forrás

A Visegrádi-hegység legkedveltebb forrása. Első foglalását 1938-ban készítette a szentendrei 914. számú Endre Cserkészcsapat. Második, ma is látható foglalatát 1974-ben Bertényi Miklós erdőmérnök vezetésével készítették. Visegrádról az Apát-kúti-völgyben haladva gyalogosan és személyautóval is megközelíthető. Ez utóbbi esetben a kezelő erdészet behajtási engedélyére van szükség. A forrás Kaán Károly erdőmérnökről, a magyarországi természetvédelem század eleji nagy úttörőjéről kapta nevét. Kaán Károly szívós előkészítő munkájának eredményeként 1935-ben megszületett a második erdőtörvény, amely egyben az első magyar természetvédelmi törvény is. A törvény életre hívta az Országos Természetvédelmi Tanácsot, amelynek javaslata alapján a földművelésügyi miniszter - más tárcákkal egyetértésben - természetvédelmi területeket és tájvédelmi körzeteket létesíthetett. A forrást 1938-ban foglalta a szentendrei cserkészcsapat. Emléküket egy kőtábla őrzi, amelyet a szentendrei 914. számú Endre Cserkészcsapat állított elhunyt társaik emlékére. A forrás második foglalása 1974-ben történt Bertényi Miklós erdőmérnök irányításával. Ekkor kapta a forrás mai arculatát, és elnevezését (az első foglaláskor még nem Kaán-forrásnak hívták). 10 évvel ezelőtt került kihelyezésre a Kaán Károly emléktábla.

Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény

Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény

A Visegrádi Kirándulóközpontot mintegy 25 éve a Pilisi Parkerdő Rt. jogelődje, a Pilisi Parkerdőgazdaság alakította ki, mivel már akkor is megfogalmazódott az az igény, hogy a családok, kirándulók olyan formában vegyék igénybe a természet kínálta lehetőségeket, hogy kényelmes parkberendezések álljanak rendelkezésükre. Ennek kialakítására nemcsak a kirándulók kényelmi igényeinek kiszolgálása volt a cél, hanem az is, hogy a Visegrádi-hegység peremterületén kialakított kirándulóközpont megfogja a tömegeket, így az akkori Pilisi Tájvédelmi Körzet érzékenyebb, érintetlenebb, védett növény- és állatfajokban gazdag belső területeit megóvja a turizmus káros hatásaitól. Az évek múlásával a kirándulóközpont kínálata az igényeknek megfelelően fokozatosan bővült, látogatottsága és népszerűsége folyamatosan nőtt. Időközben - az 1997-ben megalakult Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal - a terület védettsége megnőtt, s egyben nagyobb figyelem irányult a védett természeti környezetre. Az itt található természeti értékek bemutatását a Pilisi Parkerdő Rt. felvállalta, s az Rt-n belül az Erdei Művelődés Háza környezeti nevelési tevékenysége, amely évente 5-6 ezer gyermek számára nyújt lehetőséget természeti értékeink és környezetünk alapos megismerésére. Jó alap lehet egy szélesebb embertömeg indirekt módon való tájékoztatására.

Ördögmalom-vízesés

Ördögmalom-vízesés

Az Ördögmalom-vízesés a Visegrádi-hegységben található Visegrád központjától 2,5 km-re délkeletre, a Malomkerti-völgyben van. 25 méter magas. Visegrádról a piros turistajelzés vezet a vízeséshez. Autóval burkolt úton is megközelíthető. Az Apátkúti-patak magába fogadva a Magda-forrás vizét is sziklás vidékre ér. Bekanyarodva a műút hídja alatt északnak fordul. A sziklafalon lezúduló víz és hordalék mélyedést koptatott már a kőbe. Tovább menve a piros jelzésen hamarosan (2 km után) elérjük a jó- és bővizű Kaán-forrást.

Visegrád SE

Visegrád SE

Egyesületünk nagy múlttal rendelkezik, 1938-ban alakult meg labdarúgó, tenisz, kézilabda, sí szakosztályokkal. A tenisz, a kézilabda és a sí szakosztályok megyei bajnokságban szerepeltek kimagasló eredményekkel. A II. világháború alatt is működött az egyesület. A háború befejezése után megszűnt az egyesület. 1955-ben újraalakult az egyesület labdarúgó szakosztállyal. Balogh Márton lett az egyesület elnöke és a labdarúgó szakosztály vezetője. Marci bácsi fiai természetesen mindannyian fociztak, míg a lányok édesanyjukkal együtt mosták, vasalták, tartották rendben a csapat szereléseit. A felnőtt és az ifjúsági labdarúgó csapat megyei szinten szerepelt, nagyon jó eredményekkel, jó szakmai felkészítés mellett. 1960-ban kiegészült még az egyesület további szakosztályokkal:kézilabda, tenisz, sí, torna. 1976-ban a leendő Nagymaros-Bős Erőmű építése miatt a Duna-parton lévő focipályát elvették az egyesülettől. Az ígéretekkel ellentétben helyette nem kapott az egyesület másik focipályát, így ebben az évben megszűnt az egyesület. Ekkor nagyon sok játékos a szomszéd településre, Dömösre igazolt. Dömösön két csapat működött: felnőtt és ifjúsági. 1990-ben alakult meg újból az egyesület tenisz ,cselgáncs és labdarúgó szakosztályokkal. Vidosits Béla lett a labdarúgó szakosztály vezetője egészen 2002-ig. Szakosztályok: Futball, kerékpár, sakk, sí, tenisz, túra.

Visegrádi Bobpálya

Visegrádi Bobpálya

Visegrádon a Nagyvillám-Kilátó mellett 2 bobpálya kanyarog a hegyoldalban. Létesítményünk 1991 óta üzemel, 2002 óta két pályával várjuk a sportos, lazító élményt kedvelő kirándulókat. A hagyományos medres pályában nyári bobbal, és a minden időjárási körülmények közt használható alpesi bobbal. Eső vagy hó esetén plexi tetővel szereljük fel a bobokat. A lesikló pálya középső kanyarjaiból kitűnő rálátás nyílik a közeli Fellegvárra. A bobpálya kiinduló állomása az erdei Panoráma út mentén található. Itt ülnek bobkocsiba a vendégek és ide érkeznek vissza a lesiklás befejeztével. A 240m hosszú felvonón feljutnak a bobozók a hegytetőre, ahol az oldalra kanyarodó pályában megkezdődik a lesiklás, melyet 11 szerpentinkanyar tesz élvezetessé. A 700 m hosszú lesikló szakaszon kormányzásra nincs gond, csupán egy fékkar segítségével szabályozzuk a sebességünket. Családoknak, csoportoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt élvezetes szórakozás. A gyerekeket homokozó és csúszda is várja. Vendégeink ellátásáról továbbá a bobbüfé gondoskodik. Csodálatos felüdülés minden korosztálynak!

Visegrádi Erdei Túrák

Visegrádi Erdei Túrák

Visegrád-Prédikálószék-Visegrád Érkezés a Gizella-telepre. A Lovardától gyalog egy 2 kilométeres túrát teszünk az erdészeti úton terepjárós kísérettel (2,5 óra) a Hubertus kunyhóhoz. Innen nyílik a legszebb kilátás a Dunakanyarra, a Pilisre és a Börzsönyre. Igény szerint tábortüzet rakunk és pikniket szervezünk. Visszafelé A terepjárós kíséret miatt ugyanazon az úton tudunk haladni. A túra időtartama kb. 5 óra, ezt megállás nélkül folyamatos sétatempóban számoljuk. A túra időtartama növekedhet a pihenőkkel, piknikekkel. Óránként egy 15 perces szünetet érdemes beiktatni. A csoportot igény szerint botanikus kíséri, időjárástól függően gombákat gyűjtünk útközben.

Visegrádi Kiránydulástervező

Visegrádi Kiránydulástervező

Összegyűjtöttük Magyarország kirándulási célpontjait. A portál segítségével könnyedén megtervezheti családi, baráti, vállalati kirándulásait! Kirándulás / Magyarország turisztikai látnivalói - arborétumok, állatkertek, barlangok, bobpályák, borpincék, élmény-, gyógy-, és termálfürdők, kalandparkok, kastélyok, kisvasutak, múzeumok, panoptikumok, skanzenek, szoborparkok, tanösvények, túrák, vadasparkok, várak, kempingek, táborok, üdülőfalvak, kollégiumok, falusi turizmus, falusi szállás, magánszállások, panziók, szállodák, hotelek

Visegrádi Sípálya

Visegrádi Sípálya

Helyszín: Visegrád, Nagyvillám-hegy északi oldala (GPS: 47°47.99862'N 18°59.41302'E, bobpálya a déli oldalon van) Megközelítés autóval (rövidebb): A 11-es útról Visegrád előtt (40. km kő után [GPS: 47°48.0912'N 18°58.9908'E]) balra kell fordulni, majd a szerpentin úton 2,4 km-t kell haladni. Itt csak hókotrás van, téligumi/hólánc legyen! Megközelítés autóval (hosszabb): Visegrád központjából a fellegvári szerpentin úton felfelé, majd - a bobpálya után - lefelé: összesen 7,6 km (bobpálya parkolóig sózva, tovább lefelé csak hókotrás) Megközelítés busszal: A Szentendre - Visegrád vonalon közlekedő buszról a Visegrád Várkert megállónál kell leszállni, majd gyalogosan 1,5 km-t kell megtenni. Megközelítés vonattal: A szobi vonalról Nagymarosnál leszállva, a visegrádi komppal kell átkelni.

Visegrádi Túrák, Túrautak, Várak

Visegrádi Túrák, Túrautak, Várak

Visegrádi túra: Visegrádi Révátkelő-Pilisszentlászló Nehézségi fok: Közepes A túra hossza:16km Várható időtartam:6 óra 20 perc+pihenőidő Visegrádi fellegvár: A ma látogatható Fellegvár nem az első vár, amely itt épült. Az első vár, amely a tatárjárás során pusztult el, a Sibrik-dombon, az egykori római tábor alapjaira épült.

Hirdetés
Visegrádi Turistautak

Visegrádi Turistautak

08:57 Indulás a hajóállomástól a piros jelzésen. 09:02 Kocsmalátogatás 16 perc. 09:45 Itt egy kicsit tovább mentünk. 09:53 Rátértünk a vízverés nyergéhez vezető kényelmes ámbár jelzetlen szekérútra. 10:39 A jelenlegi országos kéktúra jelzést kereszteződésénél bevárjuk a többieket. 10:42 Az utunkat tovább folytatjuk a szekérúton ahol a régi kékjelzés nyomai még helyenként látszódnak. 10:58 Elhagyjuk a szekérutat és a kék+ jelzésen megyünk felfelé. 11:13 Elérjük a piros jelzést ahol a többiek bevárása után a Vörös-kő felé indulunk. 11:57 Felmegyünk a Vörös-kő csúcsán lévő oszlophoz. 12:01 Leülünk a sárga jelzés melletti padok egyikére kajálni. 12:20 Lefele megyünk a keskeny és köves sárga jelzésen. 12:30 Letérünk a sárga jelzésről és egy szekérútra kanyarodunk amely valószínűleg a zöld jelzés új nyomvonalát képezi majd. (A jelzések már meg vannak alapozva) 12:34 A jelenlegi(régi) zöld jelzést keresztezve a bicajos aszfaltút felé vezető köves úton megyünk lefelé. 12:44 A bicajos úton poroszkálunk tovább Pap-rét irányában. 12:52 Letérünk az aszfaltútról és egy jól járható szekérúton rövidítjük utunkat a Pap-rétet elkerülve. 13:11 Ismét aszfalt a talpunk alatt és az országos kéktúrán megyünk pilisszentlászló felé. 13:29 Itt levágtuk a hivatalos jelzett út kis kunkorát. 13:42 Cukrászda és kocsmalátogatás 35 perc. 14:30 A zöldjelzésen haladunk amit Szentendréig követünk. 14:54 Az amúg

Vízisí Suli

Vízisí Suli

Üdvözlöm a vízisízők és a leendő vízisízők, wakeboardosok honlapján. Ha kedveli a vizet, homokos partot, a napfényt, a sportot, akkor jó helyen jár. Mindezt egyszerre élvezheti és közben játszva megtanítjuk vízisízni, wakeboardozni. Egész nyáron állunk rendelkezésére, megtanítjuk vízisíleni, wakeboardozni, vagy ha éppen csak motorcsónakázni van kedve, keressen bennünket. 5+1 (sofőr) személyes motorcsónakkal vállaljuk hosszabb rövidebb túrák, sétahajókázások lebonyolítását, vizitaxizást. Visegrád környékén és a Dunakanyarban, de kérésre más helyszínekre is szívesen elmegyünk. A festői Dunakanyarban, Visegrádon dunaparton, vagyunk megtalálhatóak. Professzionális amerikai vízisíhúzó hajóval oktatunk minden korosztály számára, vízisít, wakeboardot. Minden felszerelést biztosítunk, ami ehhez szükséges.

Tuti menü