Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Oktatás képes leírás - Visegrád város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Oktatás - Visegrád város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: visegrad.tlap.hu » Oktatás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Áprily Lajos Általános Iskola

Áprily Lajos Általános Iskola

Visegrád központjában, hangulatos régi épület-együttes ad otthont az általános iskola 8 évfolyamának. Az ódon falak között már több mint 220 éve gyermekek nevelése-oktatása folyik. A bejárat fölött olvasható latin felirat szerint itt kiváló ifjúság nevelése a cél, ezt ma sem gondoljuk másként. Családias légkört teremtünk, az osztálylétszámok lehetővé teszik a gyermekekkel való személyes törődést. Tehetséges tanulóink több mint 8 féle szakkörbe járhatnak, versenyekre, vetélkedőkre készítjük fel őket. Fontos, hogy minden gyermek jól érezze magát nálunk. A lemaradókkal fejlesztő órákon, napköziben, korrepetálásokon foglalkozunk. Magas osztálylétszám esetén csoportbontást biztosítunk (matematika, magyar, német nyelvből). Az iskolában nemcsak hagyományos tanórák vannak, hanem különböző témákat a projekt módszerét alkalmazva, új tanulási-tanítási helyzetben dolgoznak fel a tanulók /Áprily-hét, erdei iskola, honismereti-nemzetiségi hét/. Nagy hangsúlyt kap iskolánkban a művészeti nevelés. A következő hangszerek közül választhatnak a zeneiskolások: zongora, furulya, klarinét, gitár, trombita, kürt, szaxofon, cselló. Modern számítógépeink, széles sávú internet-hozzáférésünk van, jól képzett tanárok segítik az informatika-oktatást már 4. osztálytól. Első osztálytól kezdve német nemzetiségi nyelvet oktatunk, a népismereti órákon a helyi hagyományokat ápoljuk.

Bölcsőde Visegrád

Bölcsőde Visegrád

A bölcsőde feladata a napközbeni kisgyermek ellátás, magas színvonalú gondozó-nevelő munka biztosítása az ellátottak számára. A bölcsőde a csecsemők és az óvodást kort el nem ért kisgyermekek napközi gondozását ellátó intézmény. Bár nem kötelező, a gyermek szocializálódásához fontos helyszín a bölcsőde. Azonban ma már egyre kevesebb ilyen intézmény van.

Fellegvár Óvoda

Fellegvár Óvoda

Az óvoda (népszerű becenevén ovi, ritkábban a régi kisdedóvó elnevezésből származó dedó) a világ számos pontján elterjedt intézmény. Sok helyen része az oktatási rendszernek, és a gyermekek tanításának első lépcsőfokaként szolgál, míg van ahol iskolai előképzőként (leginkább az USA-ban), vagy egyszerű gyermekmegőrzőként funkcionál. Az óvodába járó gyerekek életkora országonként változó, a két legelterjedtebb rendszerben vagy 3 és 6 éves kor között, vagy 4 és 7 éves kor között van.

Harmónia Humán Tréning Kft.

Harmónia Humán Tréning Kft.

Meghallgatjuk Önöket Cégük céljairól, problémáiról, (együttmûködünk ezek feltárásában) * Önökkel közösen megfogalmazzuk a kívánatos eredményeket, változásokat, (építünk munkatársaik alkotó gondolkodására) * Ezek eléréséhez hatékony módszereket, eszközöket hozunk felszínre, (az eszközök kidolgozásába bevonjuk Cégük munkatársait) * Partnerként dolgozunk együtt Önökkel Cégük tartós sikere érdekében. (a hosszútávú együttmûködés legnagyobb elõnye a hatékonyság) Küldetésünk: Együttm&#2 51;ködünk Partnereinkkel munkatársaik fejlõdésének hatékony támogatásában, melynek eredményeképp folyamatosan hozzájárulunk az egyéni és vállalati célkitûzéseik megvalósulásához. * Törekszünk arra, hogy kiemelkedõ színvonalú képzéseinkkel, egyedülálló munkamódszereinkkel, szolid árainkkal Magyarország elismert cége legyünk. * Hiszünk az általunk képviselt értékekben, és következetesen úgy dolgozunk, hogy belsõ és külsõ kapcsolatainkban ez az értékrend valósuljon meg.

Mogyoróhegyi Erdészeti Erdei Iskola

Mogyoróhegyi Erdészeti Erdei Iskola

Az Erdei Művelődés Háza komplett erdei iskola programot szolgáltat a jelentkező általános iskolás csoportok, osztályok részére. Szállás a Mogyoróhegyi Erdészeti Erdei Iskola faházaiban. Étkezést a Mogyoróhegy Étteremben biztosítunk. A természetismereti programokat az Erdei Művelődés Háza szolgáltatja szakvezetőkkel, eszközökkel. Természetismereti programjaink segítségével az erdei iskola öt napja alatt megismerhető a tábor környékének - Mogyoró-hegy, Nagy-Villám, Kis-Villám - növény- és állatvilága, jellegzetes élőhelytípusok, természetvédelmi és gazdálkodási viszonyok, a környék történelme. A programokat délelőtt és délután, összesen napi 6 órában (45 perces órákat tekintve) biztosítjuk. A terepi foglalkozásaink mellett rendszerező, alkotó, összefoglaló és szemléltető jellegű foglalkozásokat az Erdei Művelődés Házában tartjuk. A konkrét programot, órarendet a csoportok tájékoztatás szinten már a jelentkezéskor, időpontra, helyszínre lebontva, a szakmai vezetők nevének feltüntetésével a hétfői érkezéskor kapják meg. Az erdei iskola program természetismereti sétával indul, mely helyszínismereti, tájékozódási, növényismereti, állatismereti, természetvédelmi tudnivalókat tartalmaz.

Tuti menü