Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Visegrád város információs oldala.tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Visegrád város információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: visegrad.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 7 db
Debreceni cégek, vállalkozások

Debreceni cégek, vállalkozások

Debrecen Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Hajdú-Bihar megye és a Debreceni kistérség székhelye. A megye mintegy 38,2%-a él Debrecenben. Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa. Időnként a kálvinista Róma néven vagy cívisváros-ként emlegetik. Kelet-Magyarország régió, az Észak-Alföld statisztikai régió és a Tiszántúl nagytáj szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa. A 13. században említik először írásban. 1361-ben mezővárosi, 1693-ban szabad királyi városi rangot kapott. Nevét az egész kontinensen ismerték híres vásárairól és református iskolájáról, mely európai viszonylatban is kiemelkedőnek számított. Történelme során kétszer az Országgyűlés színhelye volt: 1848-49-ben, és 1944-ben. Az évszázadok folyamán többször is tűzvész áldozata lett, a második világháborúban jelentős károkat szenvedett. Ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Debrecen város napja: április 11.

Dunaharaszti város információs oldala

Dunaharaszti város információs oldala

Dunaharaszti (németül Harast) város Pest megyében, a Ráckevei kistérségben. A Ráckevei-Duna bal partján, a Pesti-síkságon fekszik a budapesti agglomerációban. A fővárostól 17 km-re délre, az M0-s, a Budapest-Baja 510-es számú út és a Budapest-Kelebia 150-es számú vasútvonal mentén terül el. Határos települések: Budapest (észak), Alsónémedi (délkelet), Taksony (dél), Szigetszentmiklós (nyugat) ez utóbbi természetes határ is, melyet a csepeli Duna-ág képez. Innen indul a Duna-Tisza-csatorna.

Gyula

Gyula

Gyula városa az Alföld délkeleti részén, a Fehér-Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. Elhelyezkedésére jellemző, hogy Magyarország legmélyebben fekvő területén, nyolcvannyolc méter tengerszint feletti magasságban, sík vidéken fekszik. A térség éghajlata mérsékelt, kontinentális jellegű. Legközelebbi szomszédos városa Békéscsaba, amely a 44-es főúton, 16 km-re nyugatra érhető el. A Fehér- és a Fekete-Körös Magyarország legtisztább vizű folyói közé tartoznak; az itt található folyópartok, erdők - amelyeket mára védett területekké minősítettek -, tájkép tekintetében különösen szépek. Maga a város sok parkjával, műemlékével, valamint hangulatos utcáival, és nem utolsó sorban világhírű fürdőváros-jellegével jelentős turisztikai szereppel bír a békési kistérségben.

Kiskunlacháza nagyközség információs oldala

Kiskunlacháza nagyközség információs oldala

Kiskunlacháza nagyközség Pest megyében, a Ráckevei kistérségben. Az 51-es út mentén található. A község egészen a Duna-partig tart; a folyó másik partján Ráckeve. Nevének első része: a tájegységre (Kiskunság) utal, míg Lacháza a falu (előző nevén Szántó ) egykori birtokosáról Kolos fia Lackról, illetve a tőle leszármazó szántai Lackfiakról kapta a Lackháza (Lacháza) nevet.

Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár (latinul Ad Flexum; németül Wieselburg-Ungarisch Altenburg, horvátul Stari Grad) város Győr-Moson-Sopron megyében, a Mosonmagyaróvári kistérségben. 1939-ben jött létre Moson és Magyaróvár egyesítése révén. A település már a római korban lakott, ekkor a neve Ad Flexum volt. Németül Wieselburg-Ungarisch Altenburg a neve. Horvátul három neve ismert. A kimleiek Možun-nak, a peresznyeiek Starograd-nak, a bezenyeiek Stari Grad-nak hívják. Ez utóbbi alak az elterjedtebb.

Ráckeve város információs oldala

Ráckeve város információs oldala

Ráckeve Pest megyében, a Csepel-sziget déli részén található, a Ráckevei-Duna partján. A város 1989-ben kapta meg ismét a városi jogot. A település Budapesttől mintegy 50 km-re délre fekszik, a fővárossal a Ráckevei HÉV köti össze. Ráckevén van a Duna-ág legdélebbi, gépjárművel is igénybe vehető hídja, az 1896-ban épült Árpád híd.

Taksony község információs oldala

Taksony község információs oldala

Taksony (németül Tax) Dunamenti község Pest megyében, a Ráckevei kistérségben. Népszerű horgász- és csónakázóhely, nyári üdülőhely. Budapesttől délre kb. 20 km-re található. Északi irányban Dunaharaszti található, a két települést egymástól a Duna-Tisza-csatorna választja el. Keletre Alsónémedi, míg déli irányban Dunavarsány található.

Tuti menü